2024-10-29
Chcielbyśmy przedstawić naszą propozycję zestawów prezentowych z miodami naturalnymi i miodami z owocami liofilizowanymi w pięknych pudełkach z trzywarstwowej tektury produkcji polskiej, kaszerowanej papierem ozdobnym. Do wyboru są pudełka w kolorach : niebieskim, granatowym, czerwonym, czarnym, zielonym . Miody do pudełek są w dwóch gramaturach : 40 g i 250 g Miody do wyboru : faceliowy, lipowy, spadziowy ze spadzi liściastej, akacjowy...
2018-10-05
30 września 2018 r. podczas targów „Smaki Regionów” w Poznaniu odbył się Wielki Finał ogólnopolskiego konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” oraz wręczenie prestiżowej nagrody Perła 2018 przyznawanej za najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy oraz za najlepsze danie i potrawę regionalną i tradycyjną. Nasz miód lipowy został nagrodzony Perłą, jako najlepszy produkt żywnościowy polski. Udział...
2017-03-21
19 marca w Sali Ziemi na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbyła się finałowa gala konkursu „Wielkopolski Rolnik Roku”, który już od szesnastu lat jest organizowany przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego. Najlepsi wielkopolscy rolnicy otrzymali z rąk wicemarszałka województwa wielkopolskiego Krzysztofa Grabowskiego oraz Grzegorza Skrzypczaka- przewodniczącego kapituły konkursu statuetki Siewcy, oraz nagrody finansowe...
2017-01-05
14.12.2017 r. podczas obchodów Rok Jubileuszu 20-lecia reaktywacji Wielkopolskiej Izby Rolniczej i jednocześnie Jubileuszu 120-lecia istnienia izb rolniczych na ziemiach polskich, nasze Gospodarstwo pasieczne Noteckie Miody zostało laureatem konkursu ',,Produkt z wielkopolskich gospodarstw" organizowanego w ramach wystawy ,,Wielkopolska Miodem i Mlekiem Płynąca". Zbigniew Lisiński
2016-10-18
Gospodarstwo pasieczne „Noteckie Miody” na targach Smaki Regionów. Od 24 do 27 września w Poznaniu odbyły się Targi Smaki Regionów. Wydarzenie miało charakter targów tradycyjnej polskiej żywności przyrządzanej według dawnych receptur we wszystkich regionach Polski. Wystawcy zaprezentowali ofertę producentów żywności regionalnialnej. Organizatorami wydarzenia były Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz Związek Województw RP...
2016-06-06
6 czerwca 2016 r. w Pałacu Tłokinia w Tłokini Kościelnej odbyło się V Forum Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska w którym braliśmy udział jako członkowie Sieci i producenci zdrowego, naturalnego miodu. Forum producentów zdrowej, polskiej żywności jest organizowanie raz w roku, jest to bardzo cenna inicjatywa w czasie której prezentowane są różne aspekty prawne, marketingowe dotyczące producentów zdrowej żywności. W trakcie...
2015-09-20
W niedzielę 20.09.2015 r. podczas targów obradowała komisja Konkursu o Medal Targów Smaki Regionów. Otrzymali go najlepsze produkty żywności naturalnej i tradycyjnej z obszaru państw Unii Europejskiej, zgłoszone jako eksponat wystawienniczy, na stoisku podczas trwania targów. Konkurs rozegrany został w dwóch kategoriach: produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. A oceniane były m.in. tradycyjność produktu, jego jakość, konkurencyjność...
2013-05-15
Od 2013 r. jesteśmy członkiem Wielkopolskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego , skupiającej lokalnych wytwórców zdrowej, regionalnej żywności. Dziedzictwo kulinarne jest symbolem wysokiej jakości tradycyjnej żywności , który promuje nie tylko tradycje ale także dziedzictwo kulturowe regionu. Co roku bierzemy udział w Targach Smaki Regionów na MTP w Poznaniu. W 2015 r. nasz miód akacjowy zdobył Medal Regionów Smaków. W 2014 r. reprezentowaliśmy również województwo wielkopolskie...
2013-05-09
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Gospodarstwo Pasieczne „Noteckie Miody” zostało laureatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Loża Ekspertów wyróżniła dwa miody wytwarzane w tej firmie. Audyt, podczas którego przyznawane są certyfikaty „Doceń polskie” zorganizowano już po raz ósmy. Honorowy patronat nad programem sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. „Noteckie Miody” wyróżnione...